Εύα Κουλουριώτη

Σύντομο Βιογραφικό

Η Εύα είναι πολιτική αναλύτρια που ειδικεύεται στην Μέση Ανατολή και αρθρογράφος σε διεθνή και ελληνικά μέσα. Είναι κάτοχος BA in Economics από το Deree College – The American College of Greece, MSc in Public Policy and Management από το University of London CeFiMS SOAS και MBA in Global Management από το University of Phoenix – Arizona. Εκτός από τη μητρική της γλώσσα, έχει άριστη γνώση της αγγλικής, γαλλικής και ρωσικής και μέτρια γνώση της γερμανικής γλώσσας.
Η Εύα άρχισε να ασχολείται με την διεθνή πολιτική σε πολύ νεαρή ηλικία λόγω της πολιτικής της δραστηριότητας. Παρακολουθεί και μελετά στενά και για πολλά χρόνια την Μέση Ανατολή και την πολιτική της και, επειδή ταξιδεύει πολύ, έχει την ευκαιρία να διευρύνει τη γνώση και κατανόησή της “επί τόπου”. Η ευρωπαϊκή και ρωσική πολιτική είναι επίσης μεταξύ των ενδιαφερόντων της.
Μετά την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, αποφάσισε να γίνει επιχειρηματίας. Ειδικεύεται στην οργάνωση και ανάπτυξη επιχειρήσεων, στον στρατηγικό σχεδιασμό, στην επικοινωνία και στην διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων.
Στο παρελθόν έχει δραστηριοποιηθεί εκτός Ελλάδος, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες σε χώρες όπως η Ρωσσία, η Ουκρανία και το Κοσσυφοπέδιο, η Ινδία και οι Φιλιππίνες, καθώς και χώρες της Μέσης Ανατολής.
Η Εύα έχει, επίσης, μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα. Η προηγούμενη συμμετοχή της ως επικεφαλής σε αποστολές των “Γιατρών του Κόσμου” της έδειξε τη σημασία της κοινωνικής εργασίας. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του παραρτήματος Αμαρουσίου-Κηφισιάς της “Ένωσης Ελληνίδων για την Οικογένεια και τη Νεότητα (EN.E.O.N.)” και είναι μέλος του “Συλλόγου Φίλων της Όπερας – ΕΦΕΛΣ”.
Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος της “Ευρωπαϊκής Ένωσης ΜΜΕ – EUMU” και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, μέλος του “Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών” (Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής), μέλος του “Ελληνοκινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας” και του “Ελληνορωσικού Συνδέσμου”.
Από το 2011 μέχρι το 2013 εξελέγη αντιπρόεδρος πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακού Σχεδιασμού της “Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών-EUW” και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της “EUW-Ελλάδα” και συντονίστρια των επιτροπών εργασίας.