Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών, δείχνοντας το έντονο κοινωνικό της ενδιαφέρον, συνεχίζει να οργανώνει δράσεις με άρωμα κοινωνικής ευαισθησίας.

Η επιτροπή υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία διοργάνωσαν για μια ακόμη φορά μια διήμερη επίσκεψη και προληπτικό έλεγχο μαστού στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η πρόεδρος της επιτροπής υγείας Δρ Ντιάνα Παπαλά προέβη και σε ενημέρωση των κρατουμένων για την ανάγκη εμβολιασμού κατά του COVID-19.

Παρέστησαν η Πρόεδρος για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Κα Αφροδίτη Μπλέτα, ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Κος Φιλόπουλος Ευάγγελος, η πρόεδρος της επιτροπής υγείας Ντιάνα Παπαλά και τα μέλη Αγραπίδου Μαρία και Εύα Κουλουριώτη, η υπεύθυνη προγράμματός Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας Κα Σταθάκη Κλεάνθη. Την εκδήλωση στήριξε χορηγικά η Estée Lauder, μια εταιρεία που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στον καρκίνο του μαστού με τα γνωστά σε όλες τις γυναίκες ροζ βραχιολάκια της. Την εκδήλωση κάλυψε δημοσιογραφικά η δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Κα Χριστίνα Ζαχοπούλου και ο σκηνοθέτης Χρήστος Αρφάντης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην διευθύντρια του καταστήματος κράτησης Κα Λίτσα Κωνσταντοπούλου και το προσωπικό του καταστήματος κράτησης για την άψογη συνεργασία τους μαζί μας. Χωρίς τη δική τους συνδρομή αυτή η εκδήλωση δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.