Γράμμα Προέδρου

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Ελληνικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών.

Μιας Ένωσης που δημιουργήθηκε εδώ και 65 χρόνια από γυναίκες ποτισμένες από το Ευρωπαϊκό ιδεώδες. Γυναίκες που πίστευαν πως μόνο μέσα από μια ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη μπορεί να συντηρηθεί η Δημοκρατία και η Ειρήνη στον κόσμο και να ξεπεραστεί ο σπαραγμός των δύο παγκοσμίων πολέμων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών είναι μια διεθνής μη Κυβερνητική οργάνωση. Είναι αναγνωρισμένη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, από το Συμβούλιο της Ευρώπης και από την UNESCO.

Με παρουσία σε 17 Ευρωπαϊκές χώρες υπερασπίζεται εδώ και 65 χρόνια με σθένος τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα του πολίτη και τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Στη χώρα μας ιδιαίτερα που τα τελευταία χρόνια τόσο η οικονομική όσο και η μεταναστευτική κρίση έχουν χτυπήσει με βία της γυναίκες η παρουσία μας και η δράση μας φιλοδοξούν να είναι καταλυτικές.  Στόχος μας είναι να ασκήσουμε εκείνη την πίεση που θα αναγκάσει πολιτεία και θεσμούς να σκύψουν με δέος και σεβασμό πάνω στους γυναικείους προβληματισμούς:

  • Για ίση πρόσβαση στην παιδεία και την εξειδίκευση, την εργασία, τις απολαβές και την επαγγελματική ανέλιξη.
  • Για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής και όποιας άλλης βίας όπου και αν αυτή στρέφεται και κυρίως όταν αφορά στις γυναίκες και στα παιδιά.
  • Για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής και διαβίωσης των γυναικών προσφύγων με τα παιδιά τους ώστε να καταστεί ταχύτερη και ευκολότερη η ενσωμάτωσή τους στις τοπικές κοινωνίες και η εξοικείωσή τους με τα τοπικά ήθη και έθιμα και τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό πολιτισμό.
  • Για την εφαρμογή του Δημοκρατικού κανόνα σε όλες του τις εκφάνσεις και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Ήρθε η εποχή που η αποχή από δράση ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Η συνειδητή συμμετοχή στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα αποτελεί μονόδρομο για την επίτευξη των στόχων μας και την έξοδο από τα αδιέξοδα των καιρών.

Σας καλούμε λοιπόν να συνταχθείτε μαζί μας, να συμμετέχετε στις δράσεις μας, να μας καταθέσετε τους προβληματισμούς σας και να μας θέσετε νέους στόχους.

Η Ελληνίδα γυναίκα ήταν πάντα μπροστά στον αγώνα. Ας δώσουμε και πάλι τον τόνο.

Προσωπικά, αλλά και όλο το Διοικητικό μας Συμβούλιο, οι υπεύθυνες των Νομών και οι επικεφαλής των επιτροπών είμαστε στη διάθεση σας, να σας ακούσουμε, να συζητήσουμε μαζί σας να σας στηρίξουμε και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα σας προβλήματα.

Φιλικά

Αφροδίτη Α. Μπλέτα