Aπό τις 12 έως τις 15 Ιουνίου διεξήχθη με πολλή επιτυχία στην Αυστριακή Πρωτεύουσα το Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (EUW).

Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν  ψηφίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την επόμενη διετία.

Για την Προεδρία της Οργάνωσης υπήρχε μόνον μια υποψηφιότητα από την Αγγλία, η Κα Margaret Hales επανεξελέγη Διεθνής Πρόεδρος.

Στις Αντιπροεδρίες  η Ελλάδα με τη  δυναμική παρουσία των Ελληνίδων εκπροσώπων κέρδισε, με ιδιαίτερη άνεση, την Πρώτη Διεθνή Αντιπροεδρία στο πρόσωπο της  Προέδρου του Ελληνικού Τμήματος Κας Αφροδίτης Μπλέτα με τις άλλες δύο Αντιπροεδρίες να πηγαίνουν στις εκπροσώπους της Γερμανίας και της Γαλλίας αντίστοιχα Κες Walburga VonLerchenfeld και Christiane Tricot.

Αλλά και στις επί μέρους Επιτροπές κερδίσαμε δυο Προεδρίες από τις οκτώ (Θεσμών Κα Τίνα Οικονόμου και Νεανίδων Κα Αλίντα Παπασίνου-Μπλέτα) και τρείς πρώτες Αντιπροεδρίες σε ισάριθμες επιτροπές (Διεθνούς Πολιτικής Κα Μαίρη Βαξεβανίδου, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κα Όλγα Παυλίδου και Εκλογών Κα Εύα Κουλουριώτη).

Επί πλέον εξασφαλίσαμε και μια πρώτη αντιπροεδρία για την Κύπρο (στην Επιτροπή Υγείας και Πρόνοιας) με την Κύπρια ιατρό- ογκολόγο  Ντιάνα Παπαλά που είναι υπεύθυνη της αντίστοιχης επιτροπής υγείας του ελληνικού τμήματος.

Με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική Αντιπροσωπεία, που έχει μία από τις πλέον δραστήριες οργανώσεις στην Ευρώπη, κέρδισε με το “σπαθί” της μια σημαντική πλειοψηφία στο σύνολο των οργάνων της EUW σε ηγετικές θέσεις και αποσπά την αυξανόμενη εκτίμηση των Ευρωπαίων γυναικών για τις δράσεις της στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο κύκλος της Βιέννης ολοκληρώθηκε με την πρόταση στη Γενική  Συνέλευση  το επόμενο Συνέδριο να διεξαχθεί στην Ελλάδα.